Edwin Arendts

WIE BEN IK?

"Gedachten hebben invloed op je gevoel,
ze kunnen je gevoel beïnvloeden en zelfs manipuleren,
wanneer je je niet bewust bent van de kracht in jezelf,
zullen je gedachten altijd beperkt blijven"

In 2003 kwam ik voor het eerst in aanraking met schilderen. Zelf omschrijf ik me als een intuïtief schilder. Ik schilder aan de hand van mijn levenservaringen. Vanuit het onbewuste probeer ik het verhaal en gevoel zo volledig en concreet mogelijk op doek te zetten. De schilderijen zijn voor mij een middel om de ervaring om te zetten in beeld en het beeld om te zetten in tekst. In 2016 heb ik dan ook mijn werk in een boek gebundeld.

Manier van leven
De opstelling die ik heb aangenomen in het leven is om alles in het midden te laten qua oordelen en bepalingen, deze zelf te onderzoeken en te heroverwegen. Op deze manier wil ik er zo zelf bewust mogelijk mee omgaan. Wat me vooral boeit zijn levensverhalen, de essentie hiervan en de rode draad tussen de ervaringen van mezelf en andere mensen.

Mijn kijk op de wereld
Mensen zijn zich vaak niet bewust van de innerlijke krachten die zij in zich hebben. Mijn doel is om de mensen met mijn kunst te inspireren. Ik wil ze de mogelijkheid bieden een nieuw soort bewustwording te creëren waar vanuit men weer tot nieuwe inzichten kan komen. Naar mijn idee is dit van groot belang.

Vaak lijkt het dat de problemen in de samenleving alleen maar aan de buitenkant aangepakt worden terwijl de oplossing van het probleem zich vaak aan de binnenkant bevindt. Ik ben wel van mening dat dit zowel van beide kanten moet worden benaderd.

Door middel van mijn kunst probeer ik ieders innerlijke kracht aan te spreken en ze iets nieuws/waardevols te vertellen. Zo geef ik mijn kennis, ervaring en kracht door. Mijn doel is dan ook dat zowel de mens als maatschappij zich bewust gaan worden van de innerlijke kracht die zij hebben en deze goed weten te gebruiken.

Uiting in schilderkunst
Om mijn kunst zo neutraal (universeel) mogelijk te kunnen weergeven maak ik deels gebruik van abstracte kunst. De elementen: energie, kracht, sfeer, spanning, emotie, ervaring en mogelijkheden zullen altijd terug te vinden zijn hierin.